.Νέα κυκλοφορία ενός πολυσυλλεκτικού άλμπουμ με τραγούδια Νικήτα Βοστάνη σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη, Μίρκας Παπαδημητρίου, Δημήτρη Στεφανάκη, Κώστα Κοντογιάννη και Γιώργου Σιδέρη.
Τραγουδούν : Λένα Αλκαίου, Γεράσιμοες Ανδρεάτος, Κώστας Αραβαντινός, Μαρίνα Μανωλάκου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αφεντούλα Ραζέλη, Κώστας Μάντζιος και Γιώργος Ρήγας.
Φιλική συμμετοχή : Δάκης
Ο Νικήτας Βοστάνης ΄Έλληνας του εξωτερικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς με καταγωγή ο πατέρας του από την Μυτιλήνη και η μητέρα του από την Σύμη. Μαθήτευσε στο δημοτικό σχολείο Τοσιτσαία και Πρατσίκειο, συνέχισε στο Αβερώφειο γυμνάσιο και αποφοίτησε από την Σαλβάγειο Εμπορική και Τεχνική Σχολή.
Με την μουσική ασχολήθηκε απο τα μαθητικά του χρόνια. Σε ηλικία 11 ετών ζητά από τον καθηγητή της μουσικής, Κο Χρήστο Νεαμονίτη, ο οποίος διηύθυνε και την Φιλαρμονική Σχολή Αλεξανδρείας να του μάθει κλαρίνο, ο καθηγητής του όμως του προτείνει το όμποε και τελικά ασχολήθηκε με το σαξόφωνο όπου και συμμετείχε στην Φιλαρμονική.
Επιρροές του τα λαϊκά τραγούδια της εποχής από τους Καζαντζίδη, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Ζαμπέτα, Διονυσίου και των μεταγενέστερων Κουγιουμτζή, Λοίζου, Χατζιδάκη Μαρκόπουλου και πολλών καλλιτεχνών.
Το 1976 αφήνει την Αίγυπτο με προορισμό την Ελλάδα, εργάσθηκε σαν μηχανουργός και εξακολουθεί έως και σήμερα. Τακτικός επισκέπτης των μπουάτ εκείνης της εποχής, Σκορπιός, Ζουμ, Θεμέλιο και ιδιαίτερα στην Διαγώνιο εκεί γνωρίζει και εντυπωσιάζεται από τον Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, ΄Άννα Βίσση, Λιζέτα Νικολάου και Χαράλαμπο Γαργανουράκη.
Η αγάπη και η θέληση του να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στην μουσική τον οδηγούν στο Εθνικό Ωδείο όπου σπούδασε για οκτώ χρόνια Φλάουτο και Σαξόφωνο. Δεν σταματά όμως εκεί στοχεύει και στο μπουζούκι που το θεωρεί έκφραση ψυχής και με την βοήθεια των Φώτη Χαλουλάκου και Θέμη Παπαβασιλείου εμπλουτίζει τις γνώσεις του.
Στα μέσα του 1980 κάνει το ντεμπούτο του παίζοντας πνευστά και έγχορδα στην ορχήστρα του Χαράλαμπου Γαργανουράκη στα Αγρίμια. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνεργασία του με τον συνθέτη Σάκη Τσιλίκη και τον Δημήτρη Ψαριανό.
Έτσι αρχίζει το μεγάλο ταξίδι του στον κόσμο της μουσικής σαν πολυμουσικός σε διάφορες μουσικές σκηνές, συναυλίες, εκδηλώσεις, video clips, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Το 2004 παρουσιάζει ως συνθέτης την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τέρμα Γκάζι» σε στίχους του Δημήτρη Τσεκούρα και της Αρετής Κελερμένου πλαισιωμένος με πολύ αξιόλογους ερμηνευτές την Αφεντούλα Ραζέλη, Κώστα Μάντζιο, Ειρήνη Χαρίδου, Σώτο Κωνσταντίνου, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου τον στιχουργό Δημήτρη Τσεκούρα και με την ιδιαίτερη και μοναδική Κα Πίτσα Παπαδοπούλου.
Το 2009 ακολούθησε το «΄Ονειρο στην ΄Ερημο» σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη, Λιζέτα Καλημέρη, Αλέκα Μπότη και Αρετή Κελερμένου, ερμηνευτές ο Κώστας Μάντζιος, η Σοφία Παπάζογλου, η Λιζέτα Καλημέρη και ο Γιάννης Ντουνιάς.
Το 2011 εμφανίζεται με το νεο του CD που είναι και η πρώτη δισκογραφική προσωπική δουλειά του Μπάμπη Τσέρτου «Στου Παραδείσου τον Βυθό» σε στίχους του Μάρκου Σαριμανώλη με βασικό ερμηνευτή τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ειρήνη Τουμπάκη.
Το 2014 κυκλοφορεί το «Εδώ Αλεξάνδρεια» ένα δισκογραφικό εγχείρημα αφιερωμένο στην γενέτειρα του για την ιστορία και τη λάμψη της με συνοδοιπόρους τους στιχουργούς Μιχάλη Μπουρμπούλη, Αμαλία Μορτζοβίτου, Ελένη Νανοπούλου, Μίρκα Παπαδημητρίου, Χαρά Ρίζου και τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη με ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά, Μπάμπη Τσέρτο, Λάκη Χαλκιά, Αλέξανδρο Χατζή, Γιώργο Αιγιώτη, Αρετή Κετιμέ, Μαρία Σπυροπούλου, και Μαρίνα Μανωλάκου.
Άνθρωπος που στηρίζει νέους καλλιτέχνες συνεργάζεται με τον Ηλία Μαρούδα, νέο και ταλαντούχο τραγουδιστή, σε ένα προσωπικό του δίσκο με λαϊκά, έντεχνα και λάτιν μουσικά χρώματα σε στίχους του Δημήτρη Παπασταθόπουλου, της Ιωάννας Ηλιοπούλου, της Μίρκας Παπαδημητρίου και του Κώστα Μπαλαχούτη με τίτλο «Εδώ στα Όνειρα».
Τον Μάιο του 2019 κυκλοφορεί ο δίσκος «Δεν Νικιέται ο Ήλιος» σε στίχους του διακεκριμένου στιχουργού και ποιητή Μιχάλη Μπουρμπούλη με ερμηνευτές την διεθνούς φήμης μέσο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, Παντελή Θαλασσινό, Μανώλη Μητσιά, Δέσποινα Ραφαήλ, Μπάμπη Τσέρτο και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
Σημαντική στιγμή στην ζωή του ήταν η συνεργασία του με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη για την συγγραφή του βιβλίου “Μέρες Αλεξάνδρειας” όπου με τον συγγραφέα ξεδιπλώνει προσωπικές μνήμες χρώματα και αρώματα της γενέτειρας του, την Αλεξάνδρεια. Το “ Μέρες Αλεξάνδρειας “ γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, μεταφράζεται σε τρεις γλώσσες, Γαλλικά, Ισπανικά και Αραβικά. Βραβεύεται με το διεθνές βραβείο Καβάφη 2011 και το βραβείο Prix Mediterranee Etranger 2011.
|